Beauceron

Beauceron on suurehko, ryhmään yksi kuuluva ranskalainen vartioiva- ja paimentava paimenkoira.

Beauceron on helppohoitoinen, joka sään koira. Turkki ei juuri vaadi muuta hoitoa kuin harjausta. Turkissa kuuluu olla pohjavilla, joka mahdollistaa koiran viihtymisen ulkona kylmälläkin kelillä.

Parhaiten beauceron viihtyy maalla, jossa sillä on tilaa liikkua, mutta toisaalta aktiivinen harrastaja voi koiransa kanssa asua myös kaupungissa. Joka tapauksessa beauceronin on saatava riittävästi sekä liikuntaa että mielekästä tekemistä.

Luonteiltaan beuceroneja on melko monenlaisia. Osa on melkoisen saalisviettisiä, mutta toisestakin ääripäästä koiria löytyy. Yhteistä kuitenkin on melko helposti esiin tuleva puolustus, joka on peräisin vartioivan paimenen ajoilta. Pääasiassa beauceronit eivät ole mitään viettihirmuja, mutta tarvittaessa virtaakin löytyy. Jos koiran kanssa haluaa harrastaa SM-tasolla, on luultavasti varmempaa valita jokin muu rotu. Jos taas haluaa rauhallisen ja sopeutuvaisen koiran, jota voi käyttää monipuolisesti lajiin kuin lajiin, on tämä rotu oiva valinta.

Beauceronin kouluttaminen on haastavaa, mutta kun oikean metodin löytää, niin myös palkitsevaa. Yhteisenä tekijänä voi sanoa, että beuceronille on aina oltava reilu, johdonmukainen ja lempeän tiukka johtaja.

Rotumääritelmän ja tietoa beauceronista saa Suomen Beauceron-yhdistyksen kotisivuilta.

Sivua on viimeksi päivitetty 14.11.2020 14:20:28

Tapahtumat

Uusimmat uutiset

2.5.2016 Hit suoritti BH-kokeen